Co na Vánocích milujete nejvíc? My cukroví! Pojďte s námi uchutnat trochu zdravější verzi s tsampou. Tsampa je pražený ječmen vyrobený podle tradičních postupů dle pradávné himalájské receptury. Připravili jsme pro Vás 2 recepty - jeden na oblíbené včelí úly a druhý na taktéž nepečené kokosové koule!
Co budeme potřebovat?
Jak na to?
Smícháme tsampu, sladidlo, ořechy, bílky, marmeládu a kakao dohromady a vypracujeme těsto. Pomocí formičky tvarujeme úly, které plníme likérem a lepíme k piškotu. Uchováváme v chladu.
Co budeme potřebovat?
na těsto:
na obalení:
Jak na to?
Změklé máslo smícháme s kakaem, cukrem, kokosem, mrkví a tsampou. Z vypracovaného těsta tvarujeme kuličky, které obalíme v kokosu. Uchováváme v chladu.
Tsampu koupíte na e-shopu organizace MOST ProTibet, se kterou dlouhodobě spolupracujeme. Její koupí podpoříte tibetskou komunitu žijící v Himaláji.
Děkujeme, že s námi pomáháte a přejeme dobrou chuť!
Zadejte prosím vaši e-mailovou adresu. Pošleme vám e-mail, pro obnovení hesla.