Pomáháme tam, kde je to potřeba

Pomáháme tam, kde je to potřeba

Chceme Indii oplatit to, čím nás obdařila. A proto skrz neziskovou organizaci MOST ProTibet již třetím rokem pomáháme tibetským dětem žijících v Indii v exilu. Z každého zakoupeného výrobku jde část výdělku na podporu těchto dětí. Každý kožený výrobek tak pomáhá. Za rok 2020 se díky vám, našim zákazníkům, podařilo vybrat 274 250,- Kč. Tyto peníze poslouží k pořízení psacích potřeb, učebnic a sešitů pro 723 dětí na celý rok. Je to neuvěřitelná částka a moc vám za ni děkujeme.

Nezisková organizace MOST ProTibet se dlouhodobě věnuje rozvojové pomoci. Úzce spolupracuje s charitativní organizací Tibetan Homes Foundation, kterou založil v roce 1962 samotný Dalajláma. Ta momentálně pomáhá více než 2 500 tibetských dětí, žijících v exilových vesničkách v oblasti Mussoorie, v indické Himálaji. Skrz MOST ProTibet dáváme těmto dětem šanci na lepší a spokojený život. Organizace na místě poskytuje veškerou péči zdarma a je zcela závislá na darech organizací či jednotlivců.

Vzdělání je klíčem k lepšímu životu

MOST ProTibet podporujeme už od začátku založení Bagind. Loni jsme díky vám vybrali 75 895,- Kč a tento rok už to bylo skoro čtyřikrát tolik. Díky tomuto daru děti dostanou potřebné školní pomůcky na celý školní rok. Vzdělanost děti zvyšuje jejich uplatnění na trhu práce a ony se tak neocitnou na ulici. Projekt zahrnuje čtyři školy, které leží v odlehlých oblastech i 4000 m.n.m. Ve škole se učí tibetštinu, hindštinu ale i angličtinu a všechny další důležité předměty v souladu s jejich kulturou. Časem stráveným ve škole to však nekončí. Organizace se stará i o sirotky, kteří žijí pospolu v domcích s náhradní maminkou.

„Za těch sedm let na cestách jsem potkal nespočet lidí, kteří mi svou láskou k člověku pomohli tolikrát, že si všechny ty situace už ani nepamatuji. Pokaždé jsem si však slíbil, že bych byl opravdu rád, kdybych to mohl jednou vrátit. Něco udělat. Něco, co pomůže. Jsem proto moc rád, že se nám to skrze Bagind daří.“

Lukáš Matějček, zakladatel Bagind

sdílet

Další příběhy

Zimní výlety

Zimní výlety

Tipy na zimní výlety a aktivity od Bagind.

Bagind pod stromeček

Bagind pod stromeček

Stále váháte s výběrem ideálního vánočního dárku nebo potřebujete inspiraci pro vlastní dopis Ježíškovi?

Vánoční dárky pro ni

Vánoční dárky pro ni

Výběr těch nejlepších vánočních dárků z pravé kůže pro maminku, babičku, sestru i kamarádku.

Vánoční dárky pro něj

Vánoční dárky pro něj

Přinášíme výběr dárků pro muže, které chcete potěšit poctivě vyrobeným dárkem. Tipy na dárky pro tatínka, dědečka, bráchu i manžela.

Diwali: svátek světel

Diwali: svátek světel

Diwali, neboli také festival světel, je jedním z nejvýznamnějších hinduistických svátků. Jeho oslavy probíhají 5 dní a provází je spousta duchovních ceremoniálů a dalších zvyklostí.

Kam na výlet?

Kam na výlet?

Vyrazte se svým výrobkem na výlet, vyfoťte se a zapojte se do naší velké letní soutěže o ceny v hodnotě 100 000 Kč!

Jak se rodí nový Bagind

Jak se rodí nový Bagind

Jak se rodí naše výrobky aneb od návrhu na papíře až k Vašim dveřím.

Správná péče o Bagind

Správná péče o Bagind

Starejte se o svůj Bagind. Váš výrobek Vám poté bude dělat radost mnoho let.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?